مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با حدود یکصد سال سابقه در تولید واکسن، از اواخر اسفند ۹۸ پای به عرصه ساخت واکسن کرونا نهاد.
این مؤسسه که از سال ۱۳۰۳ وارد عرصه تولید واکسن اعم از انسانی و دامی شده، با بهره گیری از این تجربیات و اندوخته های علمی محققان خود، در تلاش است گامی ارزشمند برای حفظ سلامتی و تندرستی هموطنان خود بردارد.
واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و سخت ترین پروتکل های داخلی درحال ساخت است. این موسسه از روش پروتئینی نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است، برای تولید آن استفاده کرده است.
این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا اوایل فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، فروردین ماه دوزسنجی و فرمولاسیون انجام و آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان آغار شد. در خرداد ماه تزریق در میمون و ارزیابی ایمنی زایی و بی خطری در این حیوان انجام گرفت و اواخر مرداد ماه پرونده به سازمان غذا و دارو ارسال شد.
کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس با تزریق به ۲ داوطلب مرد با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از مسوولان و محققان دهم اسفند ماه ۹۹ در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.
علاوه بر این مجموعه در حوزه تولید واکسن، ستاد اجرایی فرمان امام، انستیتو پاستور، وزارت دفاع، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و یک شرکت خصوصی، مطالعه و تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده اند.
ستاد اجرایی فرمان امام و انستیتو پاستور فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن خود را تقریبا به اتمام رساندند و مجوز استفاده اضطرار را دریافت کرده اند که واکسن کوو ایران برکت مدتی است در قالب واکسیناسیون عمومی به هموطنان عرضه می شود.
مرحله اول تست انسانی رازی کوو پارس با موفقیت به اتمام رسید
واکسن کووپارس، مبتنی بر تکنولوژی پروتئین نوترکیب که هم اکنون به طورمشترک در فازدوم و سوم مطالعاتی قرار دارد که بعنوان اولین واکسن تزریقی-استنشاقی کووید ۱۹ طراحی شده در جهان است