بی‌بی‌آی‌بی‌پی-کروی (به انگلیسی: BBIBP-CorV) که در ایران به واکسن سینوفارم معروف است، یکی از دو واکسن ویروس غیرفعال کووید-۱۹ است که توسط گروه دارویی ملی چین تولید می‌شود. از دسامبر ۲۰۲۰، این آزمایش‌ها در فاز ۳ در آرژانتین، بحرین، مصر، مراکش، پاکستان، پرو و امارات متحده عربی با بیش از ۶۰٬۰۰۰ شرکت‌کننده در حال انجام است. تا نوامبر ۲۰۲۰، نزدیک به یک میلیون نفر این واکسن را از طریق برنامه استفاده اضطراری چین مصرف کرده بودند. تا دسامبر ۲۰۲۰، تقریباً ۱۰۰٬۰۰۰ نفر در امارات متحده عربی نیز واکسن را به عنوان بخشی از یک برنامه داوطلبانه دریافت کرده بودند.

در ۳۰ دسامبر ۲۰۲۰، سینوفارم اعلام کرد که اثر واکسن ۷۹٫۳۴٪ است، که کمتر از ۸۶٪ اعلام شده توسط امارات متحده عربی در ۹ دسامبر است. امارات متحده عربی نتایج خود را بر اساس تجزیه و تحلیل موقت آزمایش‌ها فاز ۳ انجام داد که از ژوئیه انجام شد. هم بحرین و هم امارات واکسن را برای استفاده تأیید کرده‌اند. امارات متحده عربی بی‌بی‌آی‌بی‌پی-کروی را به صورت رایگان در اختیار همه شهروندان و ساکنان قرار می‌دهد. در ۲۹ ژوئیه ۲۰۲۱، نتایج اولیه یک مطالعه نشان داد که سطح آنتی بادی قابل اندازه گیری در افرادی که واکسن سینوفارم را تزریق کرده‌اند، با افزایش سن کاهش می‌یابد و از ۹۰ درصد در افراد زیر ۵۰ سال به حدود ۵۰ درصد برای سنین بالای ۸۰ سال می‌رسد.

بی‌بی‌آی‌بی‌پی-کروی از یک تکنولوژی مشابه و سنتی مانند کروناواک و بی‌بی‌وی۱۵۲ استفاده می‌کند، سایر واکسن‌های ویروس غیرفعال برای کووید-۱۹ که در آزمایش‌ها فاز ۳ تولید می‌شوند. چنین فناوری با موفقیت در بسیاری از واکسن‌های شناخته شده مانند واکسن هاری به کار رفته‌است. اما کمبود اطلاعات عمومی مربوط به بی‌بد.

واکسن سینوفارم مبتنی بر یک ویروس غیرفعال است. شرکت سینوفارم این واکسن را با همکاری موسسه ویروس شناسی ووهان و موسسه محصولات بیولوژیکی توسعه داده است.
چنین واکسن هایی که واکسن های غیرفعال نیز نامیده می شوند.

تعداددز: ۲ دز به فاصله ۲۸ روز

گروه  سنی : ۱۸ تا ۶۰ سال
 
آخرین بروز رسانی : 1400/06/20
آرشیو
آرشیو