واکسن بهارات که با نام «کوواکسین» شناخته می‌شود در کشور هند توسط Bharat Biotech و با همکاری «شورای تحقیقات پزشکی هند» و موسسه ملی ویروس شناسی این کشور ساخته شده است. این واکسن با کارایی بالینی ۸۱ درصد حاوی ویروس غیر فعال یا ضعیف شده می‌باشد و توانایی آلوده کردن افراد را ندارد اما می‌تواند واکنش دفاعی سیستم ایمنی فرد را علیه ویروس فعال کند.

این واکسن تاییدیه DCGI را برای آزمایشات بالینی انسانی فاز I و II در ژوئن ۲۰۲۰ دریافت کرد.

در فاز یک تحقیقات، این واکسن روی ۳۷۵ نفر امتحان شده و بدون هیچ گونه واکنش زایی مجدد، پاسخ ایمنی بسیار خوبی به دنبال داشته است. درصد کل عوارض جانبی در گیرندگان واکسن فقط ۱۵٪ بوده است.

در مطالعه فاز ۲، ۳۸۰ شرکت کننده در رده سنی ۶۵-۱۲ سال مورد مطالعه قرار گرفتند. این مطالعه نیز منجر به نتایج قابل قبول در ایمنی زایی و ایجاد پاسخ ایمنی واکسن شد.

طبق داده‌های موسسه ملی ویروس شناسی، آنتی بادی‌های ناشی از این واکسن می‌توانند در برابر گونه جهش یافته انگلستان و سایر گونه‌های جهش یافته نیز پاسخ ایمنی مناسب ایجاد کند.

واکسن کوواکسین بر اساس نوع غیرفعال کرونا ویروس ساخته شده است؛ در این نوع واکسن از ویروس ضعیف شده یا غیرفعال استفاده می‌شود که بسیاری از واکسن‌هایی که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته‌اند از این نوع هستند.
 
تعداددز: ۲ دز به فاصله ۲۸ روز
 
رده سنی : برای افراد ۱۸ سال و بالاتر 
 
 
آخرین بروز رسانی : 1400/06/20
آرشیو
آرشیو